Ghost in the Shell får en 360-upplevelse

Oculus Studios, Dreamworks och Paramount studios har en 360-graders Ghost in the Shell upplevelse på gång tillsammans.

Live action-versionen av den banbrytande cyberpunk-animen Ghost in The Shell öppnar på biografer i Usa och England nu i slutet på mars. Filmen handlar om en cybernetisk polis som tillsammans med sina kollegor jagar en farlig hacker som lärt sig att ta sig in i cybernetiska hjärnor. Animen, och i sin tur mangan som den baseras på, är kända för att ta upp ganska komplex existentialism, filosofi och frågor om transhumanism. I filmversionen spelas cyborgpolisen Major Kusanagi av Scarlett Johansson.

Exakt vad den här 360-upplevelsen kommer att innebära är lite tidigt att säga. All information som finns får vi i den ganska korta teaser-videon som finns här nedan. Vad vi dock vet, är att det kommer att finnas två versioner av upplevelsen; en för Oculus Rift och en för Gear VR.

VR-upplevelsen kommer att släppas fredagen den 31:a mars, samma dag som filmen har premiär i Amerika.
Detta är inte det enda sättet som immersiv media används vid marknadsföring av Ghost in the Shell. Det finns också en AR-app utvecklade av YouCam, där man kan få ansiktsanimeringar inspirerade av filmkaraktärerna.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *