Lär dig simma med hjälp av VR - Immersivt / VRSverige

Nyhetsbrev: Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik »

Lär dig simma med hjälp av VR

Barn lär sig simma med VR

VR kan rädda liv

I Sverige kan vart femte barn fortfarande inte i simma. Och i ett land där det sällan är långt till en sjö eller ett hav är det såklart alldeles för många. Eon och Svensk Simidrott har i veckan startat ett nytt projekt för att förbättra detta. Initiativet kallas för ”Simma med stjärnorna” målet är att ge barn kraft att våga och vilja lära sig simma.

Med hjälp av Virtual Reality ges barn och unga som inte är simkunniga möjlighet att uppleva hur det är att doppa huvudet, att röra sig i vattnet och att simma på riktigt. Man kan säga att det är ett första virtuellt simtag som kan både kan inspirera unga och samtidigt göra det enklare att sedan lära sig simma på riktigt.

Vi på VRSverige tycker alltid det är kul när VR och människan går hand i hand. När teknik kan användas för att göra livet lite enklare, elelr som här kanske till och med rädda framtida liv, blir det intressant på allvar!

Om du vill veta mer och även beställa ett gratis par VR-glasögon kan du gå in på: https://www.eon.se/simma

Du kan hitta en film om projektet här:

Om du redan har en Google Cardboard can du titta in på denna 360 filmen:

 

 

 

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

About the author

Johan Hägerström

Leave a comment: