Logtown drar in flis – 6 miljoner till ny VR-spelstudio

Svenska Logtown Studios har nu stängt sin första kapitalresning med en investering på sex miljoner kronor. Bolaget värderas till 33.3 miljoner och studion ska distribuera spel till plattformarna Oculus Rift och Playstation VR.

”Logtown Studios storsatsar på att ta en ledande position på den globala VR-marknaden och det känns fantastiskt bra att våra investerare delar den ambitionen. Vårt nästa steg blir nu att utöka teamet med ett antal nyckelpersoner och lägga in högsta växel i vår första spelproduktion för premium-VR.”, berättar Per Wahlfridsson, VD och medgrundare av Logtown Studios.

Logtown Studios startade sin kapitalresningsrunda i november 2016. Bland de som totalt gått in med 6 miljoner kronor finns huvudinvesterare Alexander och Tomas Björkman. Utöver tech- och fastighetsinvesteringar verkar de för ett mer hållbart och medvetet samhälle via stiftelsen Ekskäret.

”VR kommer att rita om stora delar av samhället under kommande år. Sverige är en ledande hubb för den utvecklingen och vi ser redan hur spelbranschen har börjat förändras. Vi satsar på teamet i Logtown Studios eftersom de har unik mångårig erfarenhet på området och är en av Sveriges ledande VR-aktörer.”, berättar Alexander Björkman.

Logtown Studios grundades i november 2016 av spelutvecklarna Daniel Nyberg, Alberto Amigo, Jonas Malm och Per Wahlfridsson tillsammans med SVRVIVE Studios. I Logtown Studios Advisory board ingår Jan-Olof Hersler (tidigare styrelseordförande på Starbreeze), Björn Thuresson (Senior Researcher på KTH ) och Niclas Halvarsson (Huvudlärare på Futuregames).

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *