Nobelmuséet levererar sin första VR-applikation för utbildning

Under gårdagen meddelade Nobelmuseet att man tillsammans med CLVR Works och HTC Vive nu tagit fram sin första VR-applikation för utbildning. Appen som är specialdesignad för Sheikhen i Dubai kommer visas upp under helgens VR Sci Fest i Stockholm.

Under våren deltog Nobelmuseet tillsammans med HTC Vive och CLVR Works som VR-partners under utställningen ”Understanding Matter” i Dubai. Fokus under utställningen var att visa upp en fördjupande VR-upplevelse inom utbildningsområdet där HTC Vive agerade som hårdvarusponsor och CLVR Works som projektledare. Utställningen som initierades av Sheiken av Dubai ligger till grund för utbildning i Förenade Arabemiraten, MBRF (Mohammad bin Rashid Al Maktoum Foundation), med syftet att utbilda och inspirera nästa generations Nobelpristagare i fysikens vetenskap.

LÄS MER: VR Stockholm – den stora guiden till VR-relaterade case, events, företag m m i huvudstaden

”Det har varit riktigt givande att tillsammans med Nobelmuseet och HTC Vive visa upp hur VR-teknik kan användas för denna typ av projekt”, säger Viktor Peterson som är grundare och CEO på CLVR Works. ”Vi på CLVR Works är mycket nöjda med resultatet. Det är fantastiskt att se den rena glädjen besökarna visar när de prövar på VR-upplevelsen i Dubai. Att leda hela projektet från starten i Stockholm till avslutningen i Dubai har varit en fantastisk och kreativ process, och vi ser nu fram emot att visa upp utställningen för resten av välden.”

Och nu har du möjlighet att se delar av utställningen under helgens VR SciFest som pågår på olika platser i Stockholm mellan 12-14 Maj.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *