Nya bilder från Project Sansar

Projekt Sansar från Second Life-utvecklaren Linden Lab är en ny virtuell värld, byggd helt för VR, och påstår att den som vill kan bygga scener som de som visas här på bara några timmar.

project-sansar-screenshot-liden-lab-second-life-2-2

Project Sansar är ett VR-projekt som smugit fram sedan i starten på Linden Lab. Ett par nya skärmbilder har nu släppts, vilket visar den visuella kapaciteten som kan nås för de som är villiga att investera några timmar med de nya ”världsbyggar”-verktygen.

Skärmdumparna kom nyligen i en tweet från Linden Labs vd Abbe Altberg, som säger att miljön i fråga, en realistisk muliplayermiljö på Mars, bara tog några timmar att skapa.

”Sättet som Second Life, som fyller 12 år snart, byggdes upp på var på ett sätt före sin tid ”, säger Altberg. ”Det åstadkom ändå något som egentligen var rätt galet att ens försöka ge sig in på. Och att nu bygga upp en ny VR produkt baserat på SL (Second Life), med helt moderniserad stack som klarar av de prestanda som kommer krävas är ingen bra idé. Så därför bestämde vi oss istället för att börja om på nytt, och därmed lämna SL i fred för de som fortfarande älskar det för vad det är”

project-sansar-screenshot-liden-lab-second-life-2-680x383

För tydlighetens skull så är dessa skärmbilder bara exempel på det som nu kan produceras i Linden Labs grafikmotor. Nyligen hördes inofficiella rykten om att ”Linden Lab och Sansar inte kommer skapa så mycket innehåll och miljöer själva, och heller inte diktera eller styra vilken stil som användarna får använda i sina Sansar-miljöer. Istället vill man uppmuntra användarna att fritt skapa upplevelser som med andra ord kommer se väldigt olika ut. Låter som en bra ide!

Releasedatumet för Project Sansar är ännu okänt, men i och med att alla de tre stora VR-aktörerna släpper sina konsumentprodukter inom ett par månader, kan man anta att mer och mer officiella nyheter kommer nå oss ju närmare vi kommer alla releasedatum.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar