Nyhetssvep v.36: 3d-selfies, Firewall Zero, trafiksäkerhet genom VR + mer!

Nyhetssvep VR AR vecka 36 vrsverige

Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Jaunt gör 3d-selfies att använda för AR

Jaunt 3d-avatarer för AR

Jaunt har gjort sig ett namn inom 360 videos och vr film. Men har under ny ledning bytt inriktning för att hjälpa företag med mixed reality och AR. Här får vi se något som utvecklarna har jobbat med att ta fram, volumetrisk capture –  en digitalt inscannad 3d-avatar för augmented reality.

AR-skärmtillverkaren Akonia uppköpt av Apple

Enligt Akonias hemsida så har över 200 patent resulterat i en teknik som kan göra en tunn transparent lins som visar levande färger och har ett brett synfält. Just den sorten som kan sättas in i ett par AR-glasögon som Apple ryktas jobba på.

Acer utannonserar nytt Windows Mixed Reality-headset

Med Acers nya mixed reality headset OJO 500 så kan du ta isär delen med linserna för enklare rengöring, då du inte vill ha svettig vaddering eller smutsiga linser när du ska visa VR för andra människor.

Firewall Zero släppt – ny stortitel till Playstation VR

Firewall Zero Hour

Efter att ha spelat flera gånger på olika events och spelat det flera timmar efter spelsläppet, så kan jag meddela att nysläppta Firewall Zero från First contact entertainment  lever upp till hypen som taktiskt multiplayer-FPS exklusivt för Playstation VR.

En titt på demo-apparna till Magic Leap

Magic Leaps demospel visar vad utvecklare kan göra med detta AR headset. De visar också hur Magic Leap 3D scannar sin omgivning för att skapa en spelyta.

Mapbox släpper SDK för kartor till Magic Leap

Mindre än 20 dagar efter att Magic Leap One har släppts så hoppar Mapbox på för att leverera Mapbox karttjänst till Magic Leaps utvecklare. Genom Mapbox så kan utvecklarna ta in 3D-kartor och satellitkartor över hela världen i Magic Leaps appar.

Få empati för äldre med funktionshinder genom VR

Virtuell verklighet har gett studenter en förståelse för äldre personer med olika funktionshinder. Studenterna får bland annat pröva hur det är vara gammal med alzheimers.

Ökad trafiksäkerhet för barn genom VR

En forskare i Kanada har tagit fram ett VR-program som testats på barn i åldern sju till tio år att hantera olika trafiksituationer till och från skolan för att minska antal olyckor.

Resultat från enkät om sexuella trakassierer i VR

VR sexuella trakasserier undersökning

Samtal och podcast från Voices of VR med forskaren Jessica Outlaw om hur man kan stävja sexuella trakasserier i VR på lång sikt i olika sociala VR-appar , utifrån en undersökning gjord med 600 deltagare.

I detta axplock har vi valt ut övervägande tekniknytt och några länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningar av denna spännande teknik så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *