Nyhetssvep V.3: Nya AR-glasögon från Wuzix och Nreal, Audi släpper bil-VR-upplevelse + mera

Fotbaserad styrplatta från PSVR, förbättra din hälsa med hjälp av VR och HTC annonserar VIVE PRO EYE och VIVE COSMOS.  Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

3D rudder visar fotbaserad styrplatta till PSVR

3D Rudder presenterar ett nytt sätt att simulera rörelse till PSVR. Genom en fotplatta kan man sitta ner, för att sedan tilta sina fötter i den virituella världen åt det håll man vill röra sig. Syftet är att det ska kännas mer bekvämt att röra sig i VR.

Vuzix utformar AR-smartglasögon för konsumenter

Förra året släppte Vuzix sina smartglasögon för industri och företag. Nu släpper samma företag en konsumentversion av sina AR-smartglasögon. Glasögonen har fått namnet “Blade General” och de kan nu förbokas ingför februarireleasen. 

Bättre hälsa, sömn och lägre bmi med hjälp av VR

En vuxen människa behöver sju timmars sömn för att vara hälsosam. I dag har cirka 50-70 miljoner amerikaner sömnproblem. VR är ett effektivt verktyg för att ge en bättre hälsa hos individen. Tekniken kan hjälpa personer med svårigheter att somna att kunna slappna av och få en bättre sömn. 

HTC annonserar VIVE PRO EYE och VIVE COSMOS

HTC älskar att visa upp nya saker och i år är inget undantag. På CES-mässans första dag annonserar de ut om den nya hårdvaran med Vive Pro Eye och Vive Cosmos och mjukvarunyheterna Viveport Infinity och Vive Reality.

Tobii och HTC ger ögonspårning till nästa generation headset

Svenskägda Tobii har inför under hösten skrivit på ett avtal med ett framstående VR-företag och meddelar nu att det handlar om HTC. Tobii har integrerat ögonspårning i nya HTC Vive Pro Eye som visas på CES mässan.

Audi planerar för VR i alla Holoride-bilar

Audi har lanserat ett nytt startup företag vid namn Holoride. Och nu vill Audi installera VR i baksätet på alla Holoride bilar. I projektet står Audi för bilarna och Holoride för mjukvaran till  VR-upplevelsen.

Rokid visar Aurora, AR-glasögon med inbyggd dator

Rokids uppdaterade Aurora är 40 procent mindre än den tidigare modellen. Företaget meddelar att de planerar för massproduktion vmed utskick under våren. Men detta ska inte ses som en konsumentprodukt utan tekniken är ämnad för företag och utvecklare.

HTC Vive Cosmos – ett sladdbaserat headset och inte en standalone

Vive visade nyligen upp HTC Vive Cosmos. En direkt fråga som ställdes av publiken var om Cosmos kommer att bli ett standalone headset som den kommande Oculus Quest. Svaret är att Cosmos kräver sladdar och är därmed ingen standalone-headset.
Till att börja går den att koppla till en dator, men i framtiden spekuleras man kunna kombinera headsetet med mobiltelefonen. 

Pojkar och flickor lär sig på olika sätt i VR

Lärare är minst lika viktiga i VR som i den riktiga världen. Enligt studien föredrog pojkarna en drönare som lärare, medans flickorna ville ha en kvinnlig researcher som pedagog i VR.

Kinesiska startup-företaget Nreal visar sina AR-glasögon

På årets CES mässa visade det nya företaget Nreal upp sig. Företaget visade upp sina nya AR-glasögon som är tänkta att senare i år nå marknaden. Glasögonen Nreal ser ut som ett vanligt par solglasögon och väger enbart 85 gram. De använder 1080 p genom båda linserna och har en field of view på 52 grader.

I det här axplocket av nyheter väljer vi varje vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!