Nyhetssvep: Veckans VR/AR V.43

Bublar köper Vobling, Qualcomm med nytt Wifi-chip för bättre VR och Oculu Go används som träningsredskap för piloters fortbildning kring inflygningar Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Valve släpper Motion Smoothing beta för Steam VR

Valve har släppt  en beta med Motion Smoothing för Steam VRDen ska göra så att man kan köra VR i 45fps. Kapacitet ska vid behov finnas till upp mot 90fps.

Bublar köper svenska Vobling

Bublar, ett Stockholmsbaserat mobilspelföretag har köpt upp svenska VoblingKöpet kostade ca 49,8 miljoner och gör Bublar tillsammans med Vobling till det största VR/AR-bolaget i hela Norden. 

Ultralätt handske för att känna föremål i VR

Det har länge exprimenteras med olika tekniker för att i VR kunna känna av föremål. Nu har forskare gjort ett framsteg. Man har hittat en lätt handske som genererar känslan av att röra saker i VR

Skillnaden mellan smarta glasögon och AR-glasögon

Under 2018 så har det kommit en hel del smarta glasögon och flera av dessa är direkt kompatibla som för AR. Här är en snabb överblick på vad AR-glasögon respektive smarta glasögon är.

Htc Vive Focus testar 6dof-kontroller

Nästa år släpper Facebook sin Oculus Quest med 6dof-kontroller. Htc Vive har börjat testa 6dof-kontroller till sitt standalone headset Vive Focus. Det här ska ersätta den nuvarande 3dof-kontrollen som Vive Focus använder. Den finns fortfarande bara som testversion, så vi får se när det dyker upp en konsumentanpassad variant. 

Qualcomm annonserar nytt Wifi-chip för bättre VR

Qualcomm är känt för sin snapdragon chip-linje inom VR och AR. Nu har Qualcomm släppt en ny linjechip. Det nya chipen ska klara av hastigheter över 10Gbps. Detta ska för användaren göra VR/AR upplevelsen än bättre.

Twilio och Magic Leap visar avatar-chatapp  på livescenen

Magic Leap tillsammans med Twilio visade upp deras nya avatar-chatapp på en mässa i San Francisco. Genom avatarer i AR ska Magic Leap one-användare kunna kommunicera.

Öppet ”moln” för att samla AR-service

AR-appar är ofta byggda för att upplevas av en person. Med hjälp AR-moln med öppen källkod vill Öppen AR att AR ska genom delning och multiplayerfunktioner kunna upplevas av fler.

Första medicinska plattformen för VR i Europa

VR-Hälsa är ett företag som specialiserat sig på VR och tekniklösningar inom vården. VR-hälsa blir det första företaget att starta en medicinsk VR-plattform för vårdinrättningar i Europa

Oculus-GO används för att träna piloter på inflygning

För att träna sina piloter använder Texasbaserade Thrust Vector Oculus-GO. Simulationen har använts för inflygningar. Man har i full VR gjort ett 20-tal inflygningar.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *