NYHETSSVEP: VECKANS VR/AR V 48

Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Google tar patent på VR sko

Google har tagit patent på ett par skor som ska optimera din VR-upplevelse. Idag kan du bara  gå i VR via de större plattformarna. Tekniken är heller inte anpassad för mindre ytor. Med de nya skorna hoppas Google på att göra VR-upplevelsen bättre och tillgängligöra den till användare med en begränsad spelyta.

 

Admix köper upp VRfocus.com

Som vi tidigare har rapporterat om så håller VRfocus.com på att lägga ner sin verksamhet. Men nu har företaget  Admix köpt upp VRfocus.com. Admix vill att företaget ska fortsätta att vara en oberoende publiceringssida  för VR och AR för många år framöver.

 

Uppfinnare kan ha hittat botemedel mot åksjuka utan tabletter

I dag upplever många VR-användare viss åksjuka. För att minska besvären finns idag tabletter mot åksjuka att ta. Men en uppfinnare kan ha hittat en lösning på åksjuka som inte innefattar tablettintag. Lösningen består utav en liten apparat som vibrerar bakom ditt öra. Tekniken ska även kunna minska på besvären inom VR

 

 

Ansambel spelar teater i VR

I sociala spelet Rec Room har nu den första teateruppsättningen i VR  ägt rum. Det är en Ansambel som består utav glada amatörer i VR  som ligger bakom. Orange Bucket Acting grupp har tränat i ett års tid för att kunna genomföra sitt teaterstycke .
Pjäsen heter The Princess Bride och har visats i VR med publik.

 

Affärer söker nya vägar inom VR/AR för att öka försäljningen

Amazon,IKEA och Wayfair är företag som alla använder sig av  VR/AR i sin försäljning. Enligt UploadVR kommer  AR och e-handel gifta sig på riktigt år 2022. Sedan företagen började nyttja sig av VR/AR i sin verksamhet har VR-försäljningen ökat med 60 procent och returerna har minskat till två procent. Nu blickar företagen mot 2019 och satsar på mer VR/AR för anställda.

 

StarVR One nu tillgänglig för enbart 30000 kronor

För utvalda företag och utvecklare kommer StarVR One först och främst att vara tillgänglig. Som uUtvecklare kan du skicka in en ansökan till deras utvecklarprogram. Här svarar de på frågor om det projekt StarVR sysslar med. Det medföljer inga handkontroller till StarVR One utan är kompatibel med Steam VR tracking.

 

VR för barn på sjukhus

Barn som besöker Hawkesbury sjukhuset kan nu få använda VR glasögon, där de får en undervatten upplevelse i VR för att reducera smärta och stress under sin vistelse. Sjukhuset är ett av de första att erbjuda VR glasögon till barn som läggs in där.

 

Med hjälp av VR byggs gamla Rom upp bit för bit

Med hjälp av VR har man lyckats bygga 7000 byggnader och monument från det gamla Rom. Med ett par VR-glasögon kan du nu få utforska en yta på 14 kvadratkilometer från tiden 320, Italien.  Det har tagit upp mot  22 år och har kostat cirka tre miljoner dollar att färdigställa projektet då tekniken har fortsatt att avancera från att de påbörjade sitt Rom-projekt.

 

Lukta i VR med Vaqso

Vaqso är ett teknik-startup företag som tagit fram ett utvecklarkit med dofter för VR. Vaqso VR är en modul som innehåller fem olika dofter. De ska kunna anpassas till den virituella miljö du befinner dig i . Vasqo VR ska funka med de flesta headsets. Du kopplar upp dig till Doft-världen med hjälp av usb eller blå tand.

Fem saker VR och AR gör för sjukvården

VR och AR blir allt mer vanligt förekommande redskap inom sjukvård. VR/AR används bland annat för att träna kirurger att utföra operationer, till att minska smärta eller  för att låta äldre uppleva en plats de aldrig besökt. VR och AR står och knackar på dörren till sjukvården och den kommer att förändra vården i dess grundstommar.

I det här axplocket av nyheter väljer vi varje vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *