Nyhetssvepet – Varjo satsar på högupplösta linser och avancerad kroppsspårning med Microsofts Azure Kinect + mycket mera.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Varjo VR-1 visar VR genom högupplösta linser

Huvudskärmen på Varjo har samma upplösning som Vive Pro samt kommande Oculus Quest. Men det som skiljer Varjo VR-1  från andra headsets är den överlappande Micro Displayen i mitten av linsen. När det kommer till skärpa och upplösning tar den så kallade   Bionic Displayen Varjo hedsetet till andra höjder.

pasted image 0 2

Litho utvecklar rörelsekontroll för AR-appar till Ephone

Det ser ut som ett smycke från framtiden, men är i själva verket en avancerad rörelsekontroll för AR-appar till Iphone. Kontrollen har tagits fram av företaget Litho och har precis släppts till utvecklare för att senare i år lanseras på den kommersiella marknaden för mobilanvändare som du.

pasted image 0 1

North halverar priset för de smarta AR-glasögonen Focals

Efter bara en månad på marknaden bestämmer sig North positivt nog för att sänka priset för sina smarta AR-glasögon. , En teknik som tidigare kostade nära på 10 000 kronor kostar numera ungefär hälften av det priset. Men du som köpare måste ändå betala extra för
olika linspaket. Det innebär att du på ganska kort tid kan komma upp i samma prisklass som innan. På grund av prissänkningen kommer du som förbokat glasögonen för fullt pris att kunna få tillbaka pengar.

pasted image 0 9

Testa smink med AR

Det blir allt vanligare att sminkföretag anamar AR-tekniken. Företag som Lóréal och Sephora är redan på bollen. Man tror att stora summor pengar kan gå att casha in via olika typer av AR-lösningar. Du kan idag som besökare i förväg testa varierade sminkningar eller färger på läppstift för att du lätt på plats i butiken ska kunna välja ut den önskade produkten.

pasted image 0 4

Microsoft lanserar Hololens-app till Android-mobilen

Microsoft tänker inte bara på tekniken Hololens, utan vill även utveckla mjukvaran -: AR-appar till Android. Tanken är att applikationen ska användas inom industriarbete samt på företag. Tanken är att du som konsument ska inom en snar framtid kunna ladda ned applikationen till din mobil. Med detta visar Microsoft att de i framtiden ser på mobilen som ett kraftigt hjälpmedel.

pasted image 0

Microsoft Hololens 2 är här

Äntligen visar Microsoft sin Hololens 2. I den nya versionen har AR-glasögonen bland anant fått en ny design. Hololens finns nu ute i butikerna för förbeställning för cirka 32 000 kronor och produkten släpps senare i år till industri och företag.

pasted image 0 8

Qualcomms Snapdragon 855-mobiler kan köra VR/AR över USB-C

Teknikjätten Qualcomm ser en rad av möjligheter för att kunna driva VR/AR-headsets med hjälp av 855-chipet. Företaget har flera intressanta samarbetspartners bland annat Acer,Nreal och Pico. Och flera ledande mobilföretag har redan eller kommer att ha Snapdragon 855 i sina smarttelefoner.

pasted image 0 7

Microsofts Azure Kinect möjliggör avancerad kroppspårning för konsumentbruk

Med den nya Azure Kinect, anpassade för utvecklare, blir mer komplex kroppsspårnin möjlig.
En Azure Kinect har både djupsensor, RGB-kamera och IMU-sensor, vilket ger en bra virtuell kroppspårning.

pasted image 0 3

Facebook söker patent för armband med fingerspårning

Facebook har skickat in ett patent för ett armband som känner av hur man rör på fingrarna.
Med hjälp av elektroniska impulser kan armbandet läsa av dina handledsrörelser.

Genom maskininlärning översätts rörelserna i handleden till fingerrörelse. Denna tekniska funktionalitet kan komma att bli användbar för AR/VR.

pasted image 0 6

LetinAR bygger AR-linser med bredare synfält

Sydkoreabaserade företaget LetinAR håller på att ta fram ett par AR-linser. Till utseenden ser de ut som ett par vanliga glasögon. Med hjälp av små speglar i linserna – så kallade “pinhole effect” – får användaren ett bredare synfält samt en bättre skärpa.

pasted image 0 5

I det här axplocket av nyheter väljer vi varannan vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!