Är Quill Facebooks svar på Googles Tilt Brush?

Oculus har nyligen släppt en video på YouTube där man visar upp en ny kreativ app för att göra illustrationer i VR. Denna nya programvara kallas för Quill.

Enligt videons beskrivning, skapades Quill  för att hjälpa de kreativa individerna på Oculus Story Studio att slutföra VR filmen Dear Angelica, det tredje projektet från studion efter LOST och Henry. Videon visar en konstnär som skapar en illustration i VR med hjälp av Oculus Touch kontrollerna på ett sätt som påminner mycket om Googles exceptionella app Tilt Brush eller PlayStation VRs kreativa motsvarighet Dreams.

https://youtu.be/skOH4eNr-38

Tilt Brush är den app som i synnerhet har varit en av HTC Vives mest framgångsrika koncept så här långt. Konstupplevelser som dessa hjälper den avslappnade, icke spelfokuserade publiken att acklimatiseras till VR och i synnerhet till alla som vill lära sig använda handkontroller i VR, och på ett sätt som är både naturligt och roligt. Quill skulle kunna blir en direkt konkurrent till Tilt Brush, men än så länge har inga officiella kommentarer hörts om det kan bli något mer än bara en internt verktyg hos Oculus.

Quill är inte det enda kreativa verktyg från Oculus, utan som vi tidigare har sett så bygger man även upp sin målar-app Medium.

https://youtu.be/IreEK-abHio

Båda programmen är utformade för att vinna vad många tror blir en kapprustning i VR utveckling: Hur kan VR utvecklare på sikt skapa VR erfarenheter inifrån VR självt? Den som blir först med att lösa denna gåta kommer omedelbart att sätta standarden för dom andra. Med Quill kan Oculus vara på väg att ta ytterligare ett steg mot att bli det rätta alternativet. Men som vi vet vid det här laget; Nästa månad kan det vara något nytt som totalt dominerar sin nisch. Och som sagt tidigare, denna nya VR revolution har knappt börjat.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar