RYOT gör nyhetsprogram och komedishow i VR åt HULU

HULU gör nya VR-shower

The two made for VR är en ny VR-serie som under hösten kommer till Hulus VR-app.

Huffington Posts RYOT har skapat en rad nya shower för VR som kommer att börja visas på Hulus VR-app för Oculus Rift och Samsungs Gear VR headset. Den första showen är en VR-komediserie som kallas ”Virtually Mike and Nora”, och kommer att skrivas, regisseras av Nora Kirk Patrick ( The Office ) och Mike O’Brien ( SaturdayNightLive). Hulu har åtagit sig att producera fem episoder av showen och det ska bli intressant att se hur duon utforskar komedi i 360 grader.

INDISKA LANTBRUKARE-hulu-vr-nyheter-show

360-Nyhetsshow från världens alla hörn

Den andra showen, som Hulu beställt 10 episoder av, är ett nyhetsprogram som heter ”The Big Picture. News i Virtual Reality” Nyhetsprogrammet kommer publiceras varannan vecka, där varje episod innehåller tre olika nyhetssegment. Värd för showen blir RYOTs grundare,Bryn Mooser, och temat för det första avsnittet blir besök i ett flyktingläger i Dadaab i norra Kenya.

Det är inte klart hur VR-nyhetsprogrammen kommer fungera i ett headset, men med tanke på att RYOT normalt använder sig av greenscreens, kan man tänka sig att vi kommer transporteras runt till olika platser runtom i världen i VR. Det finns massor av potential och möjligheter att expandera på mediet på detta sättet.

Hulu-samsung-gear-vr-App2

 

AOL och Huffington Post tar position på 360-journalistik

Båda showerna kommer att vara exklusiva för HULUs VR-plattform, och inga planer för att distribuera det på andra webbformat i dagsläget. Hulu som introducerade sin VR app för Samsung Gear VR redan i mars, visade då upp material från Discovery, Baobab Studios, National Geographic Channel, Showtime Networks och Viacom.

I april förvärvades RYOT av AOL/Huffington Post, i ett sätt att hjälpa till att omforma framtidens journalistik för den nya tekniken. Det är en rad utmaningar som journalister ställs inför med 360-formatet, och nya shower i 360 från Hulu fyller på studions content och sätter HuffPost på kartan. Och med allt växande publik som kan uppleva 360 och VR, kommer vi snart inför ett jätteproblem med brist på innehåll. Konkurrenterna har därmed inget annat val än att hänga på och skapa egna shower, annars riskerar de att bli ifrånkörda och ointressanta.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar