Samsung överraskar alla med AR-glasögon

Samsungs nya Monitorless är konceptprodukten som överraskar de flesta inför nästa veckas Mobile World Congress i Barcelona.

Tänk dig att kunna bära med dig alla skärmar du normal använder, på ett portabelt ställe. Vare sig du vill komma åt smartphone, laptop, tv, dator eller kameror som behöver du bara sätta på dig ett par AR-glasögon och sedan snabbt få tillgång till de skärmar du vill komma åt. Allt visualiserat på bordet framför dig.

Samsung höjer temperaturen inför Mobile World Congress

Samsung som igår visade upp en konceptprodukt vid namn Monitorless försöker lösa just denna funktion. Produkten kommer lite som en överraskning men samtidigt är vi inte förvånade. AR-marknaden kommer precis som VR innebära stor förändring i hur vi människor konsumerar digital media. Det handlar om ett medieformat som på sikt kommer ersätta mycket av traditionella skärmar och hur vi människor idag interagerar med teknik. AR som teknologi har en bra bit kvar, men Samsungs produkt ger en glimt om vart vi är på väg.

Elektroniknjättem som visade upp konceptet under gårdagen inför nästa veckas Mobile World Congress i Barcelona 2017 har i samarbete med Creative Lab skapat ett par AR-glasögon som ansluts till din smartphone, vilket sedan i sin tur kan anslutas till din datorn. Sedan kan man man se dessa enheter genom AR-headsetet. Du kan alltså redan använda Monitorless för att komma åt din dator och smartphone utan att ha dom i närheten. Titta på videon nedanför så förstår du direkt vad det handlar om:

 

AR-glasögon med VR-funktion

En annan högintressant sak som Samsung gjort med produkten är att den också har en VR funktion. Som man kan se i videon så får man denna funktion genom att helt enkelt göra baksidan på AR-glasögonen med variabel genomskinlighet. Detta visar även på ett snillrikt sätt skillnaden mellan AR och VR, som till största del handlar om hur mycket du kan se av omvärlden. Genom ett enkelt skjutreglage blir baksidan på Monitorless genomskinlig (AR) eller helt svart (VR).

Eller för att göra det ännu enklare att förstå skillnaden mellan AR och VR:

via GIPHY

Monitorless som är långt ifrån att vara en färdig konsumentprodukt är ett väldigt intressant koncept även om vi behöver testa produkten själva innan vi kan avgöra om Samsung har något verkligt bra på gång. Det finns heller inga uppgifter om när denna produkt kan tänkas dyka upp på hyllorna, eller vad vad priset skulle landa på.

Men potentialen är solklar, och möjligheterna oändliga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.