Speltest: Pierhead Arcade

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

När jag var liten så hade vår familj som tradition att åka till Liseberg en gång per år. Då jag älskat alla typer av spel så länge jag kan minnas så förstår ni säkert att det inte var karusellerna som lockade mig mest utan det var såklart den klassiska arkadhallen. Ni vet de klassiska basketspelet där man skulle få så många bollar man kunde i korgen innan tiden tog slut, fånga en leksak med en klo som inte orkade lyfta något, whack-a-mole med flera. Precis det är vad Pierhead Arcade har att erbjuda och jag kan inte få nog.

Arkadhall i VR

Pierhead Arcade är mer eller mindre en nostalgitripp utan dess like, och därför är det kanske inte så konstigt att jag har tillbringat otaliga timmar inne i denna klassiska arkadhall. Genom att spela de olika arkadspelen så vinner man tickets som man sedan kan använda för att köpa diverse prylar för. Här finns radiostyrda bilar, quadcopters, frisbee, boomeranger, tomtebloss och mera som man kan roa sig med på egen hand eller tillsammans med sina polare i multiplayer.

Pierhead Arcade
Pierhead Arcade

Indieutvecklaren Mechabit har verkligen fått till både arkadkänslan och fysik riktigt bra. När jag kastar en basketboll så glömmer jag nästan bort att jag faktiskt inte håller en basketboll i riktiga världen vilket känns som ett riktigt bra betyg i min bok. I nuvarande stund finns över ett dussin olika spel att välja emellan och utvecklaren lovar att flera spel är i utveckling.

Grafik och ljud

Grafiskt så ser spelet polerat ut och gör sig riktigt bra i VR. Har man hårdvaran för det så finns dessutom supersampling tillgänglig i spelet för oss som föredrar lite extra skärpa i våra VR spel.

När det kommer till ljudet så låter det precis som man minns det från den gamla goda tiden. Det ambienta ljudet av folkmassorna och arkadmaskinerna får det verkligen att kännas som att jag är där. Flera gånger kom jag på mig själv att förvänta mig att det skulle stå en folkmassa bakom mig när jag med ett glädjeskutt vände mig om efter att just plockat en ny highscore. Om man inte tycker att det ambienta ljudet i spelet är nog så finns det en klassisk jukebox där man kan länka streamad musik från nätet och på så vis få lite mera liv i arkadhallen. Utvecklarna har själva lagt till 4-5 musikspår som de rekommenderar att man spelar, bland annat klassisk 8-bits chiptunes. Dessa implementeras i spelet genom att skriva in länken till musiken i en av deras ini filer.

Pierhead Arcade
Pierhead Arcade

Pierhead arcade kostar ca 100:- på Steam och känns väl värt pengarna i sin nuvarande form. Om du är lite av en nostalgiker eller helt enkelt bara gillar klassiska arkadspel så är detta utan tvekan något för dig.

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!