Speltest: Wands – en magisk ny titel till Gear VR

wands_vr_2

Wands har de flesta ingredienser som behövs för ett bra VR-spel: smidigt gameplay, uppslukande miljöer med bra inlevelse, utmärkt grafik (med tanke på att det är mobil VR vi pratar om) och väldesignad spelmekanik. Dessutom, möjligheten att duellera med vänner, som gjort för esport och dessutom med ett åskådarläge.

Du är en Wielder, och börjar spelet med att bygga ditt trollspö. Du väljer vilka reliker du vill ta med till arenan. Instruktionerna i spelet är begränsade till ett fåtal illustrationer, men tack vare träningsläget är det lätt att lära sig att spela spelet.

wands_vr

Välj rätt reliker för att vinna dina dueller

PvC-läget är inte alltför svårt att bemästra, men utmaningen börjar på riktigt när du börjar slåss mot andra spelare i PvP-läget. Genom att vinna matcher och samla relikdamm, kan du låsa upp och lägga nya trollformler till din vapenarsenal. Detta, tillsammans med flera olika arenor, öppnar upp för otaliga strategier, och vi får säkert att se många kreativa kombinationer av reliker i framtida liveturneringar ( NUX har redan sin egen Twitchkanal).

Det går inte att röra sig omkring fritt i spelet. Istället teleporterar du dig mellan olika teleportpunkter i arenorna. Det finns en trevlig supersnabb ”zoom”-effekt när du flyttar dig mellan de olika positionerna. Från dina olika teleportpunkter tittar du sedan runt i 360 för att hitta din motståndare och nya teleportpunkter. På så vis kan du i förväg planera ditt nästa drag. I likhet med andra mobila VR-spel med 360 spelas Wands bäst sittandes på en snurrstol. Det underlättar att spela med en gamepad-controller, men det är också helt spelbart med bara Gear VR-pekplattan.

wands_game

Teleportpunkter

Wands är ett mycket bra spel. Inte bara är det väl utformat med vacker grafik – det är också ett spel som du kan spela under en längre tid. Många VR-spel i detta tidiga skede är korta demos som man snabbt tröttnar på, men här ser vi hur spelare kommer att tillbringa många timmar i tävlingsläget för att bli den bästa Wieldern.

Här är en video av hur en av våra medarbetare kämpar mot datorn i träningsläget:

Spelet kommer att släppas den 18 augusti.

Detta är hur NUX Studios beskriver sitt spel:

Beläget i slutet av 1900-talets Europa, presenterar Wands® en värld där en grupp människor, främst från den gamla aristokratin och de nyrika, i hemlighet har blivit motståndare i en strävan att hitta gammal kunskap och förena den med modern vetenskap.

Här är NUX Studios officiella trailer:

https://youtu.be/poJJAuA7KaI

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar