Stora guiden för dig som vill arbeta med 360-produktion

Stora guiden för dig som är intresserad av 360-produktion

Filmbolaget  JauntVR  har sedan länge etablerat sig som ett av de ledande produktionsbolagen inom 360-produktion, och vill nu dela med sig av erfarenheterna. Idag kan du ladda ner en 56 sidor lång guide som handlar om allt som har med 360-produktion att göra.

Stor guide för dig som vill filma i 360

JauntVR som är aktuella i helgen där man visar upp en rad nya filmer på Sundace-festivalen kommer nu med en riktigt bra guide med titlen ”The Cinematic VR Guide: A guide to Best Practices for shooting in 360 degrees”. Guiden behandlar under 56 sidor områden som belysning, inramning, regi, storytelling, typer av kameror och efterproduktion. Är du intresserad av 360-produktion oavsett nivå bör detta vara obligatorisk läsning då guiden belyser en rad viktiga områden för att göra bra produktioner.

jauntguide

Sjunkande produktionskonstander gör att fler kan satsa på 360

Eftersom kostnaden för att producera 360-graders material är på väg ner kommer förhoppningsvis en guide som denna hjälpa andra att producera kvalitetprodukter. Då många av de traditionella teknikerna för filmkonst inte fungerar i 360 kan även mer rutinerade personer som är väl bevandrad inom traditionell filmproduktion ha nytta av guiden. Guiden ska även vara ett ”levande” dokument som kontinuerligt kommer uppdateras när ny teknik blir tillgänglig.

Guiden kan du hitta här nedanför, men även på Jaunts blog och direkt på scribd

The Cinematic VR Field Guide by Grant Anderson on Scribd

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.