Svenska Mimerse släpper sin spindelfobi-app Itsy för GearVR - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Svenska Mimerse släpper sin spindelfobi-app Itsy för GearVR

Svenska utvecklaren Mimerse som under de senaste åren satsat rejäl på VR-programvara för terapi i kliniska miljöer, släpper nu sin app för de som lider av spindefobi (arachnofobi)

Appen, som mycket passande kallas för Itsy, hjälper folk som har besvär att lindra symptomen av sin spindelfobi. Genom olika spel och uppgifter lär du dig gradvis att bli mer och mer bekväm med de små krabaterna.

Arachnofobi som är är en överdriven och orationell rädsla för spindlar, trots att många spindlar är helt harmlösa, får en person att känna ett starkt obehag i närheten av dem. Ibland kan även ett objekt som bara påminner om en spindel trigga en panikattack, och även om många av oss inte ser det som ett dagligt problem så är en mild form av obehag runt spindlar långt ifrån ovanligt.

Itsy6

Genom Itsy, lär du dig gradvis att hantera denna fobi. I början handlar det om pyttesmå söta clownspindlar, men ju längre du kommer, desto större och mer verkliga blir spindarna. Under behandlingen samlar du poäng och möter bossar och lär dig gradvis hantera din skräck.

Spelet som är utvecklat i samarbete med Stockholms Universitet har nyligen testats på över 100 personer i en kontrollerad testmiljö. Här kan du läsa mer om projektet.

Itsy kan nu laddas ner från Oculus Home för Samsung GearVR.

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: