Sverigesvepet – Framtiden ser ljus ut för glasögonormar

Framtiden ser ljus ut för glasögonormar. Det menar Microsofts VR-produktchef som tror att vi alla inom en snar framtid kommer att bära VR-glasögon. Och legendariska Cafe 44 visualiseras via VR-teknik samt nya möjligheter inom shoppingvärlden möjliggörs med VR/AR.

Halland startar digital skola

Med hjälp av digital inlärning, vill högskolan i Halmstad  använda VR-tekniken i sju olika kommuner. Med VR-tekniken vill högskolan bland annat kunna möjliggöra språkutvecklingen för nyanlända elever.

Framtiden är ljus för glasögonormar

Från början var det datorerna, sedan kom smarttelefonerna. Nu står vi inför nästa teknikskifte. Nyligen släpptes Microsofts Hololens 2 och enligt  prognosen från Microsofts globala VR-produktchef kommer vi inom 6-8 år alla att bära glasögon som förstärker verkligheten.

pasted image 0 25

Alla vinner på att anamma VR

VR-tekniken erbjuder möjligheter till att kunna arbeta mer pedagogiskt, visuellt och effektivt. Områden som infrastruktur, produktutveckling, utbildning, sjukvård samt underhållning är några av de områden där VR-tekniken är på stark frammarsch.
Det meddelar Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, Printing & Personal Systems Group på HP i Sverige.

Nya shoppingmöjligheter med hjälp av VR

Med VR och AR får vår shopping en helt ny innebörd. Med VR och AR kan  kundupplevelsen livas upp och som affär kan du på nya sätt visualisera dina produkter.
För att uppnå kundernas höga krav förväntas många butiker under kort tid att börja använda VR och AR i sin verksamhet. Detta enligt analysfirman Gartners senaste rapport.

Tidsresa till episka musikscenen i VR

I en källare på Tjärhovsgatan 44 gömmer sig en av de viktigaste musikscener. På legendariska kaffe 44 har band som The Hives fötts för att sedan bli världskända. Nu kan du som musiknörd få återuppleva kaffe 44 i VR. Bli placerad i den miljö där allt startade för flera av våra verkligt stora världsstjärnor.

pasted image 0 20

VR-glasögon som dämpar panikångest får pris

Totalt 12 personer i Stockholm har framgångsrikt testat VR som en behandlingsmetod mot panikångest. På sikt ska projektet göra att fler patienter kan få en hög vårdkvalité. Nu får det initiativet pris för goda resultat.

VR-teknik gjuter nytt liv i bok

Världens första VR-boktrailer har nu tagits fram av IT-företaget Jayway. Med hjälp av VR-teknik kan du gå rakt in i bokomslaget till Helena Kubicek Boyes Den ljusaste natten.

pasted image 0 26

Brandsläckning i VR

Med dagens teknik är det nu möjligt att få träna brandsläckning. I det virtuella känns släckningsarbetet nästan mer realistiskt än i verkligheten. Med VR-headsetet på tränar du i säkra former på att släcka svårsläckta bränder.

Västerås visualiserar resecentrum med AR-teknik

Västerås stad har utvecklat en AR-app som visualiserar det nya planerade resecentrum med slutbyggdatum 2030. Med hjälp av AR-appen slipper du som byggarbetare att ta fram den fysiska modellen och du sparar både tid och pengar på att snabbt få en översikt för hur nya resecentrum  planeras att se ut.

Skanska använder VR i utbildningssyfte

Skanska har via VR-teknik tagit sitt säkerhetstänk till nästa nivå. För de 400 som testat VR-upplevelserna är responsen god. Skanska arbetar ständigt med att hitta nya effektiva  metoder för inlärning där nu VR-tekniken blivit ett viktigt kompletterande verktyg.

pasted image 0 28

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut länkar med releaser, trailers, uppdateringar och nyheter om VR/AR-spel. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar