SVRVIVE utvecklar äventyrsspel för HTC Vive

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

I vår serie där vi träffar svenska VR-utvecklare har nu turen kommit till Svrvive. Faviana Vangelius leder det Stockholmsbaserade teamet som är i full färd med att utveckla spelet med samma namn. SVRVIVE är ett äventyrsspel för HTC Vive med en stor dos mystik och hemligheter. Titeln tar sina influenser från välkända titlar som Myst och The Longest Journey, men influeras även av Escape rooms.

Teamet SVRVIVE

SVRVIVE är en relativt nystartad VR-spelstudio med mål att bli en global distributör. Teamet har bara varit igång i två månader men är redan på väg att släppa demon till sitt första spel med namnet SVRVIVE. Initialt lanserar man på Steam för HTC Vive. Teamets strategi är att ha ett starkt och brett team från dag ett och just nu söker de ytterligare ett antal personer, däribland 3D-grafiker och spelutvecklare. Målet är att bli en av världens bästa VR-spelstudios.

Teamet leds av Faviana Vangelius som tidigare drivit spelstudio och dessutom arbetat som teamleader på Ubisoft. Med sig har hon fyra medgrundare och sammantaget har teamet en bred erfarenhet från såväl spelutveckling som marknadsföring och bolagsbyggande.

I dagsläget består teamet av spelutvecklarna Hampus Granberg och Pontus Pettersson samt Nils von Heijne och Johan Svärd från venture builder-bolaget Svärd von Heijne AB.

Vi hinner knappt spela andra spel just nu eftersom vi bygger som galningar på SVRVIVE

På frågan om gänget hinner spela några spel själva just nu, eller om det bara är jobb som gäller, svarar de att det är rätt fullt upp just nu. En favorit som dock slinker igenom är att man verkligen gillar Budget Cuts från Neat Corporation, en annan svensk utvecklare.

SVRVIVES styrelseordförande Johan Svärd pratar fortfarande om hur han blev
VR-frälst i samma stund han dödade sin första robot där. Dessutom sitter Jenny Nordenborg, medskaparen av Budget Cuts i SVRVIVES advisory board, så det är rätt tydligt att man gillar vad dom gjort.

Spelet SVRVIVE

Namnet på spelet som uttalas ”survive” men som stavas ”SVRVIVE” är ett gåtfullt och mystiskt spel där du lämnar ditt jordeliv för att arbeta som agent åt en hemlig organisation långt ute i universums olika galaxer och dimensioner. SVRVIVE är inspirerat av både escape rooms och klassiska mysteriespel såsom Myst och The Longest Journey, men adderar ännu starkare upplevelser med hjälp av VR-tekniken och en unik story.

SVRVIVE
SVRVIVE

För er som har spelat Cloudhead Games The Gallery: Call of the starseed så finns det vissa likheter. Spelet är drivet av en tydlig och berättade story som gör dig intresserad av historien bakom. Du vill hela tiden komma vidare, och måste både titta, lyssna, fundera och leta för att lyckas. Det här är inget spel du kör igenom på kafferasten utan istället ett klurigt äventyr där pussel-lösande och logiskt tänkande premieras. Vill du har mer ljus i den mörka källarrummet? Ja, men då är det nog läge att leta efter en hel glödlampa att sätta i taklampan.

VR är det självklara plattformsvalet

För SVRVIVE var VR ett givet plattformsval eftersom det redan nu erbjuder en spelupplevelse helt överlägsen andra plattformar. Hela teamet blev totalt sålda efter att ha testat VR på HTC Vive och när man väl börjat skapa spel för VR kändes det omöjligt att gå tillbaka till att göra vanliga PC-spel eller mobilspel. Teamet vill vara med och skapa framtidens spelupplevelser, och inleder med att inledningsvis släppa för HTC Vive, men kommer på sikt att finnas på de flesta VR-plattformarna.

Drömprojekt

På frågan om vilken drömprojektet skulle vara, svarar Faviana direkt att spelet teamet nu bygger faktiskt är ett drömprojekt. SVRVIVE är resultatet av ett gäng kreativa hjärnors speldrömmar, och Faviana poängterar att det är viktigt att de gör just det de drömmer om. Hon tror på att försöka förverkliga teamets drömmar varje dag på kontoret snarare än att skjuta upp dem till framtiden. Mår man bra på jobbet kommer man också att skapa spel och upplevelser som människor kommer att tycka om. Vi på VRSverige kan bara hålla med. Om man jobbar med det man älskar, så syns det tydligt.

Om du är intresserad av att testa SVRVIVE kan du anmäla dig på  www.svrvive.com för att få early access STEAM-nycklar till demon.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!