Tack för öppet hus!

Tack!

VR Öppet hus blev en succé! Med strax över 300 gäster under kvällen introducerades ett hundratal nya människor till VR och ett gäng upplevelser och spel. Eventet omnämndes också på P5 Radio Stockholm tillsammans med en kort intervju av Niclas. 

Vi på VRSverige kände så här innan:
bilbo_vr

Mingel, mingel, mingel…

Exklusivt för denna gång hade vi delat upp evenemanget i ett slutet event för VR-branschen för att sen öppna upp dörrarna för allmänheten.

När vi stängde butiken vid midnatt var det ett lyckligt gäng som med glädje och tillförsikt skålade för kvällen och förundrades över den positiva och sprudlande energi som finns runt VR. Att visa VR för andra är det roligaste som finns!

vr_sverige_trotta
Det står väldigt klart för oss att VR för samman människor och att någonting stort håller på att hända i Stockholm.

Så vad hände?

17.00-18.00 hade vi ett slutet event för VR-industrin med både entusiaster och inbjudna talare. Därefter öppnades dörrarna för allmänheten.

Syftet med kvällen var att spela, mingla och skratta, och äta lite.

Bland kvällens utställare fann vi bl.a.:

Ett särskilt tack vill vi rikta till Fredrik Sandell som oavbrutet  (och som privatperson) demade i över 4 timmar.

Efter 30-40 min av mingel och Wrapps, serverade av Wrappiano, började de första presentationerna. När man ska höras bra i ett rum med hundratals människor är ljudet en viktig faktor. Detta möjliggjordes denna kväll av Jonas på Fronto iCommunication som riggat upp all teknik vi behövde. 

Efter ett kort välkomnande av Simon Tejme så berättade vår VD Niclas Johansson om vårt nya uthyrningsprogram, där den som har Vive + dator kan tjäna en slant på att delta på företagsevents. Är du intresserad så mejla simon@vrsverige.se

Niclas tackade även Daniel Kihlgren Kallander för att han via Stockholm VR Meetup hjälper till att sprida kunskap om VR i Sverige.

Därefter hörde vi på när Nils Wikberg från Photon Forge pratade om sitt nya spel Photon Strike som nyligen släppts på GearVR. Slutligen tog sista presentatören, Gabriel Sangell från Image VR, plats som förutom att prata om svårigheterna med att filma i 360 också fångade filmade hela kvällen i 360.

Öppna eventet:

När de slutna presentationerna slutade kom den nyfikna allmänheten. Nu började kvällen på allvar där våra sponsorer för kvällen N1CE, Caliente och Noa Potions bjöd på förfriskningar.

Förutom välkomnandet och presentationen av VR Sverige gick VD Niclas Johansson ut med information om vår engelskspråkiga sida igen som släpps i Augusti tillsammans med information om nästa öppet hus som hålls efter sommaren.

Sedan följde ett par presentationer av Svrive samt Univrses som bla pratade om positional tracking för Samsung gear VR.

En lärdom för kvällen fick vi av de som testat VR för första gången. Det fullständigt sprudlar av idéer och energi, samt att man inser hur den gemensamma kunskapen av alla inom industrin verkligen gör det möjligt att nå visionerna tillsammans. Därför är öppna hus så viktiga! Inom kort lägger vi ut bilder och filmer från kvällen.

Slutligen, vi är oerhört tacksamma för alla som kom och den positiva feedbacken vi fått hittills.  Hoppas att ni vill komma på nästa Öppna hus efter sommaren:)

Till nästa gång!

Teamet på VR Sverige

Simon Tejme

Simon Tejme

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Simon Tejme

Simon Tejme

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!