Tips på AR-appar till iPhone/iPad med ARKit

ARKit exempel World Brush

Apple har nu släppt sin nya iPhone 8 och 8s och snart kommer iPhone X – men redan nu finns det ett antal AR-appar till iPhone att testa om du uppdaterat telefonen till iOS11!

Här är några ARKit-appar som vi vill rekommendera. Dessa appar går att hitta i vanliga Appstore, och ska fungera på alla iPhones från 6S och senare samt iPads från första iPad Pro och senare.

1. The Machines

Detta spel kan spelas online eller med vänner i samma rum, ett actionspäckat strategispel. Du kanske såg det demas på Apple’s iPhone-event? (Kostar 50 kr)

https://youtu.be/xTNlSazLMGE

2. Sky guide AR

Rikta telefonen mot himlen och se vilka stjärnor som finns och de olika stjärntecknen så får du upptäcka himlen på helt nytt sätt. (Gratis)

https://youtu.be/yy5YS3cpM50

3. World Brush

Här kan du måla i luften och titta på dina kreationer i 3D. Du kan även dela dem med vänner eller se andras kreationer. Lite som Tilt Brush men i verkligheten! (Gratis)

https://youtu.be/pGa7ffqlNKg

 

Har du hunnit testa dessa än? Tipsa oss gärna i kommentarerna om andra tuffa och användbara AR-appar som du har hittat i Appstore! Vi vill fylla på den här listan ordentligt med ERA rekommendationer!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *