Tv-profilen Paula ”Fenjima” Manrique startar ny spelstudio med fokus på Augmented Reality

Tv-profilen Paula Fenjima Manrique berättar nu att hon är i full färd med att starta en ny spelstudio med namnet Happy Graveyard Productions.

För Paulas del innebär det att på helttid bygga upp en ny spelstudio från grunden. I dagsläget har hon redan ett team på sex personer som under den närmaste tiden ska koncepta fram en ny spelidé mot i huvudsak Agemented Reality-tekniken.

”Det är med skäckblandad förtjusning jag nu sitter med affärsplan, jagar investerare och samtidigt bygger ihop mitt team. Men det är ingen engångsgrej jag vill göra, utan detta blir ett långsiktigt engagemang från min sida. Vi räknar med att AR fortfarande har 2-3 år kvar innan det blir mainstream och något som alla använder, och när det sker kommer vi ha en riktigt cool produkt som alla ska vilja använda”, sa Paula när vi fick tag i henne under gårdagen.

Ett team av kreativa själar

Teamet består just nu av sex personer där kreativitet och trial and error blir huvudmål. Att koncepta fram ett AR-spel handlar just mycket om att testa sig fram för att se vad som verkligen fungerar. Paula berättar att just karaktären till det kommande spelet blir viktig.

”Den måste tilltala alla direkt. Och mycket av arbetet i början kommer handla om att bygga upp hur och vad denna karaktär ska handla om. Med en bra karaktär och storytelling kan vi sedan applicera det på vilken teknik som helst”

https://twitter.com/Fenjima/status/833996477131276288

 

Spel nu, företagsappar senare

Men spel är bara början. Paula berättar att även om man just nu konceptar fram spel för AR, finns det planer på att även bygga mer företagsfokuserade applikationer senare.

”AR-branschen kommer omsätta enorma belopp om ett par år, och då gäller det att vara redo. Vi sätter igång tidigt, och det kommer löna sig enormt på sikt när både VR och AR börjar närma sig mainstreamstorlek i antal användare”

För utvecklare som tidigt satsar på AR och VR, och på så sätt lär sig vad som fungerar och inte, kommer det öppna upp många möjligheter för att tidigt ta position med framgångrikt företagande som följd.

Vi på vrsverige.se önskar stort lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.