Universal Music planerar VRkonserter

Det finns ingen tvekan om att virtual reality kommer att bli ett hett område i år, men hittills det mesta av uppmärksamheten på VRinnehåll legat på spel, och i mindre utsträckning på filmer.

Universal Music Group (UMG) anser att VR också sträcker sig till musik, och har i ett samarbete med online-radio jätten Clear Channel Communications planer på att en serie VR konserter under det kommande året.

I själva verket är VR och musik som gjorda för varandra, särskilt när den kombineras med en uppslukande ljudteknik som binaural ochr 3D-surroundeffekt i hörlurarna. Som sagt, Universals shower fortfarande bara på planeringsstadiet än så länge och få konkreta detaljer har avslöjats förutom att showerna kommer att spelas in på iHeartRadio i Los Angeles senare i år.

Förutom fyra fullängdskonserter, kommer man även att producera minst sex kortare ”upplevelser”, förmodligen musikvideor, i VR under hela året.

oculus-rift-cv1-camera-positional-tracker

Det första försöket på detta blir tydligen iheartradio Music Awards 3 april, men även andra händelser som tros vara på gång är Countryfestival, Summer Pool Part, Fiesta Latina, Music Festival och Jingle Ball Tour.

Clear Channel är en perfekt partner för UMG i med att de når cirka 245 lokala radiostationer och ytterligare 90 miljoner internetlyssnare varje månad

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar