Utveckla din butiksyta med hjälp av VR

SCA utvecklar butiksplanering med VR

Ett av sätten som företagare kan använda VR på är en applikation för att maximera din butiksyta.  Planering av stormarknader är en avancerad vetenskap nuförtiden där man hela tiden vill kunna bestämma var vissa produkter bör finnas, på vilken höjd och så vidare.

Nu har Svenska Cellulosa AB, SCA med hjälp av VR-studion Lab4242 lanserat Spacelab, en mjukvara som förenklar planering av stormarknader med hjälp av HTC Vive. 

Med hjälp av Spacelab ska varumärkesstrateger och marknadsförare kunna både utforma och förhandsgranska sin butik i VR, för att sedan gå runt i den för att få en betydligt djupare förståelse för vad man vill uppnå.

Så i stället för att göra allt detta i den fysiska världen där man samtidigt stör den verkliga butiken, kan alla tester och demos göras virtuellt, vilket bör leda till att man kan spara kostnader och tid genom effektivare arbetsprocesser.

VR effektiviserar sättet att arbeta

Justin Hazendonk, marknadschef på SCA förklarar:

”Innan vi hade Spacelab tog det  en hel del tid att utforma ett planogram.  Dels kostar det mycket pengar och ibland måste vi även hålla fysiska aktiviteter i affären där man bygger upp miljöerna. Du vill helst kunna göra planogrammet rätt från början och sedan spara designen”

Gijs Molsbergen, grundare av LAB4242 sade nyligen i ett uttalande: ”SCA utmanade oss att göra denna process av skapandet av planogram mer effektivt och roligt. Vi såg tidigt potentialen, och med Spacelab vi har gjort en lösning som verkligen är viktigt för SCAs verksamhet, tack vare VR-teknik. Inom några månader kommer Spacelab vara färdigutvecklat, och finnas tillgängligt för detaljhandlare där de kan skapa de planogram de vill.

Kolla in en video från SpaceLab nedan:

https://youtu.be/CG7tZH1QWfs

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar