Virtual reality för bättre stadsplanering

Ekistics Planning, stadsplanering

VR för bättre visualisering

När du gått förbi en byggarbetsplats, var sig det är hus, broar eller hela stadsdelar som ska byggas, har du du nästan säkert stött på bilder och ritniningar över hur det framtida projektet kommer se ut. Kanske sitter en stor bild strax utanför byggarbetsplatsen som försöker ge dig en illustration av byggnadens slutliga utformning, med perfekt belysning, coola vinklar och människor som trivs på den nya platsen.  

I sammanhanget kan dock dessa vara klart otillräckliga, särskilt när det gäller hur de passar in i samhället omkring. Hur ser området ut i spöregn en oktobermorgon? Elller hur ser huset ut efter 10 års slitage? Där kommer Virtual Reality in. 

Ekistics Planning, Rob Leblanc
Ekistics Planning, Rob Leblanc

Ekistics Planning + Design är ett företag beläget i Halifax i delstaten Nova Scotia i Kanada. Dom är bland de första företagen i staden som försöker överbrygga just dessa brister med hjälp av VR.

”Det är en enorm förändring från då vi endast renderade bilder och filmer på 2d skärm”, säger Rob Leblanc som är vd på företaget.

”Vi kan nu manipulera vad vi ser, ändra omgivande miljöer och tider på året. Vi kan även välja att studera projekten i ovanliga vinklar som kanske inte hade fungerat i en traditionell rendering. Allt sker i realtid och ger oss helt andra möjligheter att visualisera jämfört med tidigare. 

Läs hela artikeln på nedastående länk

 

Källa: Virtual reality a fix for inaccurate development renderings | City | Halifax, Nova Scotia | THE COAST

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar