viveport till oculus rift

Viveport öppnas för Oculus Rift-användare

HTC kommer öppna sin plattform Viveport för Oculus Rift-spel, och blir därmed ett alternativ till Oculus Home och Steam för Rift-ägare.

LÄS MER: Översikt över alla VR-plattformar

Prenumerationstjänst även för Oculus Rift

Den största nyheten detta medför för användarna är att de kommer åt prenumerationstjänsten på Viveport, där man kan ”hyra” ett roterande urval av 5 titlar från ett bibliotek av över 500 spel och andra appar (Viveport har totalt över 1200 titlar).

Viveport öppnar för Oculus-användare den 4 september, och man kan testa prenumerationen kostnadsfritt i 14 dagar.

Några av spelen som finns i prenumerationstjänsten är Seeking Dawn, Tilt Brush, Pixel Ripped 1989, Shooty Fruity, A-Tech Cybernetic VR, theBlu och Knockout League.

Ny intäktskanal för VR-utvecklare

För utvecklarna innebär detta en ny möjlig intäktskanal. Viveport finns tillgänglig på fler marknader än Steam och Oculus Home, och kan vara en ingång till Kinas spännande VR-marknad.

LÄS MER: VR i Kina

”Genom att addera stöd för Oculus Rift så fördubblar vi den potentiella användarbasen för Viveport-utvecklare”, säger Rikard Steiber, chef för Viveport. ”Viveport fortsätter erbjuda den bredaste möjligheten för utvecklare att tjäna pengar på sitt VR-innehåll. Från Viveport och Viveport Subscription till tillgänglighet på Amazon och genom Viveport Arcade så kommer vi fortsätta expandera och nå ut till den största möjliga globala publiken å utvecklarnas vägnar.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.