Hur påverkar VR egentligen våra minnen?

VR påverkar dina minnen

Är Virtual Reality för våra egna minnen verkligen en sådan bra idé?

The Daily Beast har en spännande artikel denna förmiddag som handlar om hur VR påverkar våra minnen. I takt med att VR ger oss fantastiska upplevelser, kommer vi även att skapa minnet från dessa händelser. VR kommer på sikt bli en plattform där du kan spela in dina favorithändelser och minnen som sker under livet. Men vad händer om någon beslutar sig för att stanna kvar där och bara återuppliva det man valt ut?

Men VR kan det vara en bra sak. Det finns fördelar med att gå tillbaka i tiden: Man kan tänka sig att denna typ av forskning kan hjälpa patienter med Alzheimers eller de med någon form av hjärnskada, att återfå sin kontrollen över sitt minne. Men hur blir det med fritidssysselsättning, motion och spontan rörelse som är så viktig? Vad händer när du bläddrar igenom ett fotoalbum med dina favoritminnen halvliggande på soffan i ett par timmar?

Källa: Is Virtual Reality for Our Own Memories Really Such a Great Idea? – The Daily Beast

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *