VR SPELSVEPET V.52 - Immersivt / VRSverige

VR SPELSVEPET V.52

Vi väljer några axplock från det svenska nyhetsflödet om immersiv teknik. Håll dig uppdaterad på vad som händer inom VR/AR här på hemmaplan!

 

De nio bästa HTC-spelen att spela just nu

HTC VIVE har funnits på marknaden ett tag nu. Konsolen stödjer flera hundratals Steamspel. Men många av spelen är kortare upplevelser. Därför kommer här en  lista på de nio bästa VIVE spelen som är kompletta spel med lång gameplay.

 

De bästa Oculus Rift spelen just nu

Oculus Rift är ett fantastiskt headset och det blir mer fantastiskt ju mer man använder det. Här kommer en topp nio lista på på upplevelser som tar dit Oculus headset till nya höjder.

 

De 30 bästa spelen och apparna till Oculus GO

Oculus Go är det mest användbara VR-headset, detta då det inte kräver en pc eller en mobil för att använda. Man kan när som ta fram sitt Oculus GO och köra ett spel eller en app. I Oculus store är utbudet stort och det kan vara svårt att välja vad man ska ladda ner. Här är en lista på 30 bästa spel och appar för Oculus GO.

 

 

Vacation Simulator får senare release

Uppföljaren till det populära spelet Job simulator från Owlchemy labs, Vacation simulator, skulle ha släppts i slutet av 2018. Men spelet är föresenat och releasen kommer att skjutas på till
2019.

 

Firewall zero hour får gratis uppdatering med ny karta

Firewall Zero Hour från First Contact Entertainment har släppt en ny bana som är gratis. Den nya banan heter Containment och utspelar sig på Grönland i ett forskningslabb. Med uppdateringen kommer också nya vapen – cammo och cammo till karaktärerna i spelet.

 

Svenska Hatrabbit släpper nytt spel

Hatrabbit släpper sitt nya spel Slightly Heros. Det är ett Pixar.inspirerande first person shooter-multiplayer spel som snart släpps till Gear VR, Oculus GO och Daydream. Kostnaden kommer att bli 5 dollar til, gear VR och 10 dollar till Rift/HTC Vive.

Beat Saber släpper julklapp till alla plattformar

Det populära spelet Beat Saber från Beat Games har släppt en ny låt vid namn One Hope. Rykten går även om att speltillverkarna tänker släppa en julklapp som kommer levereras tidigare än du tror. Men vad den innehåller är ännu hemligstämplat.

 

Borderland 2 VR PSVR exklusivt

Borderland 2 VR kommer att bli exklusivt spel för Playstation VR. Det  är baserat på det populära plattform/PC-spelet från 2012 med samma namn. Spelets grundbult är att skjuta saker eller att plundra. Frågan är hur väl Borderland 2 fungerar i VR.

 

VR-Chatt finns nu till Oculus store

Äntligen har VR Chatt kommit till Oculus store, Rift användare har tidigare kunnat använda VR Chatt via Steam. För Riftanvändare ger nya VR Chatt både mer kapacitet och stabilitet än tidigare versoner för andra plattformar. 

Soul Keeper VR, Open World spel i stil med Skyrim VR

Det har länge varit tyst om kommande Soul Keeper VR. Men nyligen släppte spelutvecklarna Helm Systems  en trailer och det ser lovande ut. Soul Keeper VR är ett Open World spel i stil med Skyrim VR komplett med grottor att utforska och saker att interagera med. Spelutvecklarna utlovar även under nästa år en beta-test. 

 

I det här axplocket av nyheter väljer vi varje vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

 

 

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

About the author

Michael Wilhk

Leave a comment: