Enklare övervakning av smarta byggnader med AR/VR och Hololens

Att IoT är en viktig del av vår tekniska utveckling är det ingen fråga om. Byggindustrin har sedan länge arbetat för att redan tidigt introducera ny teknik i byggnaderna. Det ställer stora krav på hårdvaran och utmaningar för mjukvaran. Vi kallar dessa byggnader för Smarta Byggnader och gemensamt för dessa är att de är uppkopplade med IoT-anpassade produkter.

En stor utmaning för Property & Facility managers är överblicken över fastigheterna. I många fall är det hundratusentals kvadratmeter med stora mängder sensorer och automatik som behöver övervakas och administreras. Det kan vara allt från luftkvalitet till nyttjande. De system som finns på marknaden är anpassade för en ganska orörlig övervakning/skrivbordssittande.

LÄS MER: VR Stockholm – den stora guiden till VR-relaterade case, events, företag m m i huvudstaden

”Vi möter hela tiden efterfrågan från våra kunder att kunna vara mer mobila och ute på fältet när man arbetar med sina byggnader. Vi har sedan länge möjliggjort för mobila appar och touchskärmar på strategiska platser i byggnaden, men de täcker förstås inte allt”, säger Peter Andersson, vd på Pythagoras som sedan 20 år arbetat med Property & Facility management.

Microsoft Hololens
Microsoft Hololens

Pythagoras har därför valt IMRSV Studios facility management-produkt HoloMaint för att lösa problemet. HoloMaint är framtaget i samverkan med Intel IoT Ignition Lab i Stockholm för att knyta samman IoT och Cloud med Microsofts MR-headset Hololens.

LÄS MER: VR/AR tillsammans med IoT, AI, robotik och 5G – digitalisering med människan i centrum

”Det är extra glädjande att ett så stort företag som Pythagoras väljer vårt system för att visualisera sina produkter. Deras befintliga system är otroligt avancerat, men erbjuder samtidigt mycket enkla integrationer så implementationen och anpassning har varit relativt enkelt”, säger Johan Hagegård, vd för IMRSV Studios.

Pythagoras inkluderar HoloMaint i sitt erbjudande från och med 1:a juni i samband med IFMA World Workplace Europe – en av världens största Facility Management-mässor som för första gången besöker Sverige. Över 500 av världens största fastighetsbolag deltar och Pythagoras finns på plats och demonstrerar HoloMaint tillsammans med sin programvara.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar