I helgen öppnar Turnaround: VR-arkad i Göteborg

turnaround vr

På lördag slår Turnaround VR upp dörrarna till invigningsfest för sin nya VR-arkadhall i Kungsbacka utanför Göteborg. Magnus Kindblom som ligger bakom projektet har en idé om att utveckla den klassiska spelhallen till någon som passar bättre idag. Han har nu tagit över en 400 kvadratmeter stor lokal där tidigare Babyproffsen och biograf Saga låg.

Hittills har Magnus byggt nio bås för VR-spel där varje spelyta mäter 3×4 meter. Dessutom har han köpt in HTC Vive, speldatorer (de flesta med Nvidia GTX1080) och spel med licens. Det blir både realistiska spel och klassiska TV-spel där man skjuter fiender eller kör racerbil. ”Tanken är att det ska finnas både sittande spelplatser och små rum där man kan vandra runt i VR. Men är man flera som spelar ihop ska väggarna på sikt kunna tas bort så att det blir ett större gemensamt rum”, säger Magnus. ”Det finns ingen liknande hall i Sverige. Såvitt jag vet finns bara en i USA och en i Australien.”

Förutom spelhallen kommer det även finnas reception och ett mindre café. Priserna kommer ligga på 120:- för 25 minuter. När det gäller öppettiderna kommer Turnaround VR hålla öppet sex dagar i veckan, med längre öppettider på helgerna. Måndagar stänger man för underhåll och återhämtning.

(LÄS MER: ”Enterspace och Starbreeze öppnar VR-center”)

Idén med VR-arkad är inte ny, men det är oerhört kul att se initiativ av detta slaget. Att VR kan upplevas i grupp under eventliknande former får vi regelbundet bekräftat genom våra egna aktiviteter, och kan man dessutom göra det på en fast plats i trevlig miljö så tror jag absolut på konceptet.

Planen är att åka ner och hälsa på Magnus på Turnaround VR under invigningskvällen på lördag. Räkna med rapport under kommande vecka.

turnaround vr martin och screenshot

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

2 reaktioner på ”I helgen öppnar Turnaround: VR-arkad i Göteborg”

 1. Profilbild
  Magnus Kindblom

  Jag rättar mig själv: Nu finns det inte bara VR-arkader i USA och Australien, utan på betydligt fler ställen. I Kina har det exploderat och där ska finnas några hundra ställen!

  1. Profilbild
   Magnus Persson

   Magnus, vilken superkul satsning! Voysys har en lösning för live VR video, och det är något du borde krydda din anläggning med. Hör av dig om det är av intresse: magnus@voysys.se . Vi har också gjort tester och marknadsundersökningar kring VR video-bio. Mycket positiva resultat, som du borde ta del av.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *