Starbreeze och Acer tar StarVR till marknaden - Immersivt / VRSverige

Nyhetsbrev: Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik »

Starbreeze och Acer tar StarVR till marknaden

Starbreeze och Acer i samarbete

Starbreeze AB och Acer Inc. ingick igår en överenskommelse om att tillsammans ta StarVR, ett highend Virtual Reality headset, till marknaden. De två företagen ska samarbeta på en rad områden när det gäller konstruktion, tillverkning, marknadsföring och försäljning av StarVR framför allt till proffsmarknaden och nöjesindustrin för VR installationer.

Från Starbreeze pressrelease:

”Sedan starten i juni 2015 har vi haft en fantastisk start med StarVR. Genom att samarbeta med Acer flyttar vi nu fram positionen som ledande inom highend VR. Acer är en utmärkt partner, och deras breda erfarenhet som hårdvarutillverkare kommer hjälpa oss att påskynda processen för att ta våra produkter inom VR till marknaden”, säger Bo Andersson Klint, VD på Starbreeze. ”Vi har arbetat med en idé för vår VR strategi från dag ett, och är nu på väg att förverkliga ett av de första stora samarbetena som vi har planerat. Framtiden för StarVR är nu utstakad och oerhört spännande.”

Star VR, Virtual Reality headset

Starbreeze nu i samarbete med Acer med StarVR

 

Starbreeze visar ny VR film i Cannes

Starbreeze som annars är kända för sina speltitlar Payday, John Wick och Riddick serien kommer även lansera sin första VR-film inom kort. Filmen som heter ”Cockatoo Spritz” är regisserad av Stephane Barbato och kommer visas upp på filmfestivalen i Cannes under första veckan. Besökare på festivalen kan få en förhandstitt 15-20 maj efter överenskommelse.

https://www.immersivt.se/wp-content/uploads/2016/05/cockatoo-spritz-2.jpg

Starbreze VR film Cockatoo Spritz

 

StarVR ger sig i i matchen

Att Starbreeze går samman med Acer i detta ”joint venture” är väldigt positivt. Vi som följt VR branschen de senaste åren har gått och undrat vad Acer skulle hitta på när dom andra teknikjättarna tagit tidiga positioner i VR racet. Nu vet vi!

Och att svenska Starbreeze nu på allvar blir att räkna med är det ingen tvekan om. Med en superstark produkt som redan har flera unika egenskaper ska det blir mycket intressant att följa företagets introduktion på en större scen. Både Oculus och HTC anser ju att de själva gör highend produkter. Men StarVR är i en helt annan klass.

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

About the author

Johan Hägerström

Leave a comment: