VR är mer än spel: Hälsovård - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

VR är mer än spel: Hälsovård

Hälsovård

Sjukvården har under lång tid varit en stor användare av VR-teknologi, där vissa institutioner använder datorgenererade bilder för diagnos och behandling. VR-simuleringar som de som skapas av mjukvaruföretaget Surgical Theater använder riktiga diagnostiska bilder från datortomografi och ultraljud för att bygga 3D-modeller av patientens anatomi. De virtuella modellerna hjälper både nya och erfarna kirurger att planera det säkraste och mest effektiva sättet för att hitta tumörer, placera kirurgiska snitt eller öva svåra procedurer i förväg.

Utöver kirurgi, kan virtuell verklighet också fungera som ett kostnadseffektivt och engagerande verktyg för rehabilitering. Patienter över hela Europa med exempelvis stroke eller andra hjärnskador använder just nu VR-terapi skapad av MindMaze för att återfå motoriska och kognitiva funktioner snabbare jämfört med traditionell sjukgymnastik. De virtuella övningarna kombineras med feedback i realtid och bidrar till att motivera patienterna att öva alla vardagliga aktiviteter som ska göras.

Home-Slide1

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: